Kastratović: Očekujem sve pozvane igrače
"Očekujem sve pozvane igrače"

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj

Kastratović: Očekujem sve pozvane igrače

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Kastratović očekuje da će se na okupljanju pojaviti svi igrači koje je pozvao, navodeći da nijedan rukometaš zvanično nije obavijestio kancelariju Saveza da neće doći.

Najbolji crnogorski rukometaši okupiće se u ponedjeljak u Podgorici i početi pripreme za utakmice sa Izraelom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Dueli sa Izraelom na programu su 3. aprila u Podgorici i tri dana kasnije u Rišon Lezionu. Kastratović je kazao da će pozivu sigurno odazvati Fahrudin Melić.

“Otkaza po zvaničnim informacijama iz kancelarije Rukometnog saveza nema, tako da se nadam da ćemo u kompletnom sastavu početi pripreme za utakmice sa Izraelom”, rekao je Kastratović agenciji MINA.

On je kazao da se prvenstvene utakmice na programu ovog vikenda i da je još rano govoriti o zdrastvenom biltenu pozvanih igrača.

“Vidio sam da su igrači koji igraju u Ligi šampiona Mladen Rakčević, Rade Mijatović i Vasko Ševaljaević fit, a mali problem u igri Lovćena prošlog petka predstavljalo je odsustvo Nemanje Grbovića zbog povrede noge. Igrači koji nastupaju u evropskim klubovima, po posljednjim informacijama su u dobrom zdrastvenom stanju”, rekao je Kastratović.

On je kazao da je i Žarko Marković propuštio posljednju utakmicu Gepingena.

“Utakmice sa Izraelom su bitne za nas zbog vraćanja psihološke stabilnosti tima i nastavka započetog posla u novembru. Ipak, nijesu najbitnije jer sistem kvalifikacija je takav da će mnogo toga odlučuivati i dueli u junu. Osvajanje četiri boda iz duela sa Izraelom dalo bi nam dobru uvertiru, a i napravili bi još jedan iskorak ka cilju, plasmanu na Evopsko prvenstvo u Danskoj", rekao je Kastratović.

On je početkom marta objavio spisak od 19 igrača koji konkurišu za mečeve sa Izraelom.

Pozvani su svi igrači koji su u januaru igrali na Svjetskom prvenstvu u Španiji, uz Žarka Markovića i Ivana Perišića, a nema samo povrijeđenog pivota holandskog Lajonsa Marka Pejovića.

Na spisku su:

Golmani: Rade Mijatović (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Marko Rajković (Valens, Francuska) i Nebojša Simić (Lund, Švedska)

Lijeva krila: Petar Kapisoda (Vest, Švajcarska) i Igor Marković (Lovćen)

Desna krila: Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija) i Marko Lasica (Kangas, Španija)

Pivoti: Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija) i Nemanja Grbović (Lovćen)

Lijevi bekovi: Vladimir Osmajić (Cimos, Slovenija), Vasko Ševaljević (Dinamo Minsk, Bjelorusija) i Goran Lasica (Lovćen)

Srednji bekovi: Draško Mrvaljević (Bregenc, Austrija), Stevan Vujović (Lovćen) i Mirko Milašević (Puetro Sagunto, Španija)

Desni bekovi: Zoran Roganović (Lund, Švedska), Žarko Marković (Gepingen, Njemačka), Marko Simović (Al Ahli, Katar) i Ivan Perišić (Lovćen). (Analitika)