Mladost maturanata Srednje elektro-ekonomske škole uljepšala Bijelo Polje
Foto: Privatna arhiva

Kraj najljepšeg perioda školovanja

Mladost maturanata Srednje elektro-ekonomske škole uljepšala Bijelo Polje

Maturanti Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju proslavili su kraj četvorogodišnjeg školovanja u petak u hotelu „Franca“.

U svojim najboljim izdanjima oprostili su se od školskih klupa, i hrabro sa osmjehom pokazali Bjelopoljcima da su spremni za veće korake.

Čipka, svila, saten, biseri, krasile su haljne maturantkinja koje su zaboravile na kišu i hrabro ruku pod ruku sa visoko stilizovanim partnerima  zajedno širile pozitivnu energiju gradskim trgom.

18816749102072708939291181239599426n

Direktor Srednje elektro-ekonomske škole Miloš Marić kazao je portal Kodex da je to najbrojnija generacija maturanata od sve tri bjelopoljske srednje škole.

„Blizu 200 maturanata ove godine završilo je našu školu, tj. šest odjeljenja četvrtog i jedno trećeg stepena. Oni su završili sa nastavom, ocjene su zaključene, predstoji popravni i maturski ispit“, kazao je Marić.

On je istakao da je to veče za koje su se maturanti posebno spremali.

„Prelijepo izgledaju svi prosto da ih ne prepoznate“.

1887057010207270893969119988087981o

Oni su se kako kaže prije četiri godine odlučili za smjerove u Srednje elektro-ekonomskoj školi i donijeli odlične ocjene.

„Oko 50% njih je vrlo dobrih i odličnih. 27 je odličnih a 11 je nosioca diplome „Luča“. Što se učenika generacije tiče još uvijek ga nijesmo izabrali, jer dva učenika koja su se izdvojila imaju medalje sa državnih takmičenja, pa ćemo birati na osnovu ocjena u klasifikacionim periodima“, pojasnio je direktor škole.

Marić je kazao da je ova noć kraj najljepšeg perioda njihovog školovanja.

18818295102072648458179191491490265o

„Uljepšali su grad i imali su šta da pokažu, a gdje će i kako će nakon uzimanja diplome to je njihova odluka. Ja im želim prije svega da odaberu pravi put, i da iskoriste sve ono što su u školi naučili. Zadaci koji su im bili teški samo će značiti da na prepreke ne odustanu već da uporni budu kao u rješavanju tih zadataka“, poručio je direktor maturantima i poželio im da čuvaju prijatelje s kojima su dijelili srednjoškolske dane.

Dejan Vuković za portal Kodex je kazao da će mu dani provedeni u srednjoj školi ostati u najljepšem sjećanju.

„Ekskurzija nas je zbližila,sreću smo dijelili na tom putovanju i tako je uvećali. Pamtiću naše druženje pred kraj školske godine kad smo svi zagrljeni pjevali „A sad adio“ i „Ružo rumena“ . Maturska noć ostaje kao još jedna uspomena na lijepo druženje i nezaboravan trenutak ove generacije u kojoj smo svi bili kao jedno”, kazao je Dejan koji će studije upisati na Elektrotehničkom fakultetu.

Maturantkinja Marija Šćekić kazala je da je osjećaj te večeri bio fenomenalan.

18817511102072647137746181435731954o

“Bilo nam je čarobno, uprkos kiši, prava bajka na par sati kojom smo proslavili naše najljepše dane.”

I ona će kao i svi maturanti najviše pamtiti druženje i nezaboravnu ekskurziju.

“Mislim da su to stvari koje se u životu nikad ne zaboravljaju, a što se tiče mog daljeg školovanja nastaviću ga na Filozofskom fakultetu u Nikšiću”, kazala je Marija za Kodex.

Njihovim defilom završene su maturske večeri u Bijelom Polju, a maturantima želimo da kroz život koračaju hrabro i da ne dozvole preprekama da ih zaustave, kao što te noći nisu kiši dozvolili da zaustavi sjaj mladosti i energije.

Foto: Privatna arhiva

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.