Bregzit može da bude
Tereza Mej

Britanska premijerka ocijenila

Bregzit može da bude "priča o uspjehu"

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da Bregzit može da bude "priča o uspjehu" i da je referendum razriješio debatu između pristalica ostanka u EU i i onih koji su za izlazak iz nje, prenio je Bi-Bi-Si.

Mej je rekla sinoć da je raspisala prijevremene izbore zato što su opozicione partije "pokušavale da osujete proces" Bregzita.

Ona je izjavila je da je spremna da odustane od pregovora sa Evropskom unijom o Bregzitu, ukoliko dogovor ne bude dovoljno dobar.

"Bićemo tamo da pregovaramo o pravom dogovoru, ali ono što sam rekla je da je nijedan dogovor bolji od lošeg dogovora. Moramo da budemo spremni da odustanemo", rekla je Tereza Mej tokom intervjua na Skaj njuzu, prenio je Rojters.

Lider opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin je rekao da su laburisti "morali da prihvate realnost referenduma".

Mej je govorila i o svojim reformama socijalne zaštite i imigraciji, dok je Korbin odgovarao na pitanja o svojoj političkoj prošlosti i spoljnopolitičkim stavovima ali i stavu prema monarhiji.

Mej i i Korbin su odgovarali na pitanja publike u emisiji "Bitka za broj 10", ali u studiju nisu bili istovremeno jer je premijerka odbila sučeljavanje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.