Instagram uvodi novinu zbog koje su se mnogi uplašili (FOTO)
Ilustracija

Instagram uvodi novinu zbog koje su se mnogi uplašili (FOTO)

Instagram uvodi novinu koja se mnogima nikako neće dopasti.

Naime, uskoro uvode vodeni žig na svaku fotošopiranu fotografiju, kako bi svi korisnici ove mreže znali koje su sve objave dorađene u programu za uljepšavanje.

Čelnici ove društvene mreže su u nekoliko navrata razmišljali i ranijih godina da uvedu ovu opciju, ali čini se da je krajnje vrijeme za tako nešto došlo nakon što su im se stučnjaci iz zdravstvene organizacije "Royal Society for Public Health"obratili.

Oni su ocijenili nakon jednog od sprovedenih istraživanja da "idealizovane fotografije javnih ličnosti" pogubno utiču na samopouzdanje i samopoštovanje tinejdžera kao i drugih korisnika Instagrama.

 

Then and Now #kendalljenner

Објава коју дели WELCOME TO REALITY (@celebface) дана

Takođe, moći ćete da prijavite fotku (report) ukoliko primijetite da je neka fotka fotošopirana a da nema neophodni vodeni žig (watermark).

 

Kylie Jenner

@hvala_plasticaru је поделио/ла објаву дана

Ostaje da vidimo hoće li se korisnici Instagrama prilagoditi ovoj novatariji. Pretpostavljamo da će mnogima biti teško da izađu iz virtuelnog svijeta i priznaju i prihvate svoj pravi fizički izgled i to naočigled svih na mreži.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.