Snažna oluja pogodila Moskvu, poginulo najmanje 11 osoba (VIDEO)
Foto:Instagram

Snažna oluja pogodila Moskvu, poginulo najmanje 11 osoba (VIDEO)

U oluji koja je pogodila Moskvu poginulo je najmanje 11 osoba, a povrijeđeno je 50, javila je danas agencija Tass, pozivajući se zdravstvene zvaničnike.

Ruski istražni komitet saopštio je da je u oluji poginulo osam osoba, među kojima je i jedna jedanaestogodišnja djevojčica.

Prema podacima zdravstvenih zvaničnika, 11 osoba je poginulo u nekoliko naselja, gdje je oluja oborila drveće i rušila objekte, navela je ruska agencija.

Oluja je oborila najmanje 1.000 stabala, oštetila brojna vozila u Moskvi i okolnim naseljima, i blokirala saobraćaj u centru grada.

Reporter ruske agencije Tass javio je da se nekoliko visokih stabala bora srušilo kod rezidencije premijera Rusije Dmitrija Medvedeva u Gorkom, kod Moskve.

Oluja je takođe oštetila krov sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije u centru Moskve.

Agencija navodi i da je više od 50 odsto letova sa aerodroma u Moskvi odloženo zbog nevremena.

Ruski Hidrometeorološki centar upozorio je da bi još jedna oluja večeras mogla da pogodi Moskvu.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.