Orden Svetog Save uručen Nikoli Mirotiću

Orden Svetog Save uručen Nikoli Mirotiću

Košarkašu “Čikago bulsa” Nikoli Mirotiću uručen je Orden Svetog Save u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zbog njegove pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i velike humanosti koju je iskazao proteklih godina.

Odluku da Mirotiću bude dodijeljeno najveće odlikovanje Srpske pravoslavne crkve donio je Sveti arhijerejski sinod SPC, na čelu sa Njegovom svetosti patrijarhom Irinejom.

Orden mu je uručio mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije koji je zahvalio Mirotiću za donacije i pomoć koju je pružao SPC u Crnoj Gori, kao i za humanitarnu pomoć za narodnu kuhinju pri Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgrorici.

Mitropolit Amfilohije je tom prilikom ispričao jednu anegdotu.

“Nekoliko košarkaša posjetilo je pokojnog patrijarha Pavla. Oko njega sve dvometraši, a patrijarh Pavle nizak tjelesno, ali visok u duhovnom smislu, pogleda oko njih gorostasnih i reče: `O gospodo, oprostite što vas zaklanjam`”.

Mirotić je istakao da je ovo dan koji će čuvati u srcu dok je živ.

“Put koji nas vodi ka Hristu je jedini pravi i istinit. Želim da zahvalim supruzi Nini, jer bez njene pomoći i podrške ništa ne bih ostvario, tako da ovaj orden podjednako pripada i njoj”, rekao je Mirotić.

Osim Mirotića, Orden Svetog Save dobili su i Novak Đoković, Dejan Bodiroga i Vlade Divac.

Srna/Atvbl

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.