Ovo je
Slađana Perunović

Ovo je "Crnogorski barjaktar" u San Marinu

Igre malih zemalja Evrope otvaraju se večeras u San Marinu.

Igre malih zemalja Evrope, po redu 17. održavaju se tu gdje su zapravo i počele još 1985 godine, u San Marinu.

Tada sa osam, danas sa devet država učesnica, tada u sedam a danas u 13 sportskih disciplina, tada sa 222 a danas sa rekordnih 1008 sportista.

Stadion u Serravalleu spreman je da primi delegacije iz devet država članica Asocijacije koja okuplja zemlje sa manje od milion stanovnika među kojima je i Crna Gora koja je pristupila udruženju 2009 godine i do sada je osvojila tačno 40 medalja od kojih 22 zlatne, šest srebrnih i 12 bronzanih.

Ovo je četvrto učešće sportista Crne Gore na Igrama malih zemalja Evrope – ovog puta predstavljaće je 46 takmičara u deset disciplina. Čast da na svečanom otvaranju ponese državnu zastavu ispred delegacije ima Slađana Perunović, koja je 2013. godine na igrama u Luksemburgu bila šampionka na pet i 10000 metara.

Ceremonija svečanog otvaranja na stadionu San Marino počeće u 21h po vremenu u Crnoj Gori.

Pink M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.