Nikšić: Psi u skloništu jedu jedni druge
Foto: Kolektiv

Nikšić: Psi u skloništu jedu jedni druge

Scene nalik onima iz horor filmova dočekale su predstavnike NVO sektora koji su obišli sklonište za napuštene životinje u Nikšiću - neuslovni, pretrpani, kavezi, prazne zdjele s hranom i vodom i životinje koje jedu jedna drugu.

Kako su saopštili iz NVO Nikšićko udruženje za zaštitu životinja, Ruka-šapi i Prijatelji životinja Podgorica, morali su da preskoče ogradu kako bi ušli u sklonište, jer nikoga nije bilo od nadležnih.

"Već u prvom momentu nam je bilo jasno da su životinje i gladne i žedne, te da ih niko danima nije obilazio. Zdjele za hranu i vodu su bile prazne, izmeta je bilo svuda po boksevima, a psi su bili veoma uznemireni i stalno su se klali među sobom. Ono što je interesantno, u boksevima je bio preveliki broj pasa, nisu bili odvojeni manji od većih, ženke od mužjaka, agresivni od neagresivnih, već su nasumice ubačani u kaveze", kazali su predstavnici nevladinog sektora.

bfd704617c339da384ddad3c2fc5de08

Kako su istakli, posebno ih je šokirao prizor mrtvog psa, kome su druge životinje jele meso s leđa.

"Taj prizor je bio kao u najgorim horor filmovima. Odmah smo shvatili da se ovdje ne radi ni o kakvom skloništu ili azilu, već o logoru i čistilištu za životinje. Tada smo krenuli da kontaktiramo sve nadležne službe, kako bi došle na lice mjesta i svojim očima se uvjerile u horor za koji su svojim neodgovornim radom zaslužne. Međutim, niko od njih nije pokazao interesovanje da makar dođe iporazgovara sa nama, te pokuša da pronađe rješenje za ovo zaista alarmantnog stanje", objasnili su predstavnici NVO.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.