Otkrivena tajna turskog predsjednika
Redžep Tajip Erdogan

Otkrivena tajna turskog predsjednika

Porodica turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana posjeduje tanker za prevoz nafte vrijedan 26,5 miliona eura.

Kako je saopštio konzorcijum Evropskih medijskih kuća, on je stečen u okviru tajnog ofšor aranžmana, prenosi Tanjug.

Prema izvještajima objavljenim u petak, Erdoganova porodica postala je vlasnik tankera za naftu "Agdaš", preko firmi registrovanih na Malti i na ostrvu Man, koje se smatra poreskim rajem Velike Britanije, prenosi AFP. 

Četvrtinu finansija obezbijedio je turski biznismen Sitki Ajan, prijatelj Erdoganove porodice, a tri četvrtine tursko-azerbejdžanski milijarder Mubariz Mansimov, vlasnik transportne grupe Palmali iz Istanbula. 

Belgijski, španski, italijanski i francuski listovi, koji su dio inicijative za saradnju u istraživačkom novinarstvu Evropska istraživačka saradnja (EIC), počeli su da objavljuju prošle nedjelje rezultate istrage nazvane "Dokumenti sa Malte", koji su zadrli u više od 150.000 dokumenata "mediteranskog poreskog utočišta", dok je Vlada Malte saopštila da ne postoje tajne koje bi mogle da se otkriju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.