Novi sastav danilovgradskog odbora GP URA: Šaranović izabran za predsjednika

Stvaranje efikasne i stručne lokalne uprave

Novi sastav danilovgradskog odbora GP URA: Šaranović izabran za predsjednika

Sinoć je, u prisustvu preko 60 delegata, izabran novi sastav danilovgradskog odbora Građanskog pokreta URA. Za predsjednika odbora izabran je Aleksandar Aco Šaranović, dok su potpredsjednici odbora Miladin Miko Simonović, odbornica Nada Ćeranić i Milivoje Mićo Jovović.

Za članove odbora danilovgradske opštine izabrani su: mr Ranko Vuković, dr Miodrag Caro Pavličić, prof. Olivera Čukić, Miroslav Miro Mališić, Draško Brajović, Slobodan Bobo Trebješanin, Radomir Njaka Prelević, Novak Nikolić, Zoran Braletić i Igor Vuković.

Kako je saopšteno iz ove partije, širenje odbora predstavlja samo nastavak dosadašnjih aktivnosti danilovgradskog pokreta URA, kome su, u prethodnom periodu, pristupili odbornici u Skupštini, kao i brojni ugledni građani te Opštine.

Novoizabrani predsjednik odbora Aco Šaranović istakao je da “zvanični statistički podaci predstavljaju najbolji pokazatelj pravog stanja u danilovgradskoj opštini i u Bjelopavlićima“.

“U Danilovgradu živi više penzionera (oko 3.500), nego radnika (oko 3.400), dok je prosječna penzija za čak tridesetak eura ispod državnog prosjeka. Sa druge strane, prosječna zarada radnika u Danilovgradu iznosi oko 390 eura, šta je za skoro devedeset eura manje od prosjeka na državnom nivou. Odnosno, većina sadašnjih radnih mjesta u našoj opštini odnosi se na ona slabije plaćena“, ukazao je Šaranović.

On je naveo da će se, zbog takvog stanja, URA snažno zalagati za “stvaranje efikasne i stručne lokalne uprave, proširivanje podsticajnih mjera i korišćenje velikih potencijala na seoskom području – kroz izgradnju potrebne infrastrukture, izradu urbanističkih planova i kvalitetnu promociju“. 

“Urbanističkim planovima je potrebno pokriti zone uz novi magistralni put, kao i uz stari put preko Spuža, kako bi se predvidjele lokacije za razvoj proizvodnje, prerade i drugih oblika preduzetništva. Takođe, kvalitetne razvojne urbanističke planove potrebno je uraditi i za izletničko naselje Studeno, gdje bi trebalo omogućiti izgradnju sportskih terena i objekata, kao i hotela, kako bi ovo mjesto postalo centar sportskog turizma – jer ima idealne uslove za to“, istakao je Šaranović.

Šaranović je zaključio da “URA ima jedan cilj – a to je drugačija, modernija, bogatija i slobodnija Crna Gora u Evropi, ali da uslov za ostvarenje tog cilja jeste – smjena korumpirane i neodgovorne vlasti“.

Lokalnoj konvenciji prisutvovali su predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, potpredsjednici Miloš Konatar i Neđeljko Rudović, kao i šef medijskog tima Luka Rakčević.

Abazović je, u svom obraćanju delegatima, iskazao veliko zadovoljstvo radom tog odbora, kao i zahvalnost svim dosadašnjim i budućim članovima “na biranju težeg puta – puta promjena, slobode i demokratije“.

“Večeras ste, u svojim izlaganjima, ukazali da na svakom putu postoje nizbrdice i uzbrdice. Na žalost ukupnog crnogorskog stanovništva, te nizbrdice smo doktorirali. Sada je, konačno, vrijeme da zajedničkim snagama krenemo naprijed – ka promjenama, ekonomskom razvoju i građanskom društvu. Retorika pokreta URA nije svađalačka i senzacionalistička, već konkretna i argumentovana. Zbog toga smo juče predstavili ekonomski program, pod nazivom “Posao za sve!“, koji smo ponudili svim građanima i političkim partijama na javnu raspravu. U pokretu URA ne leži sva pamet ovog svijeta, ali smo svjesni da imamo sjajne ljude, poštene i obrazovane kadrove, koji mogu ponuditi mnogo Crnoj Gori“, ocijenio je Abazović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.