Fudbaleri Barselone osvojili Kup kralja
Foto: Josep Lago/AFP

Pobjedom nad Alavesom

Fudbaleri Barselone osvojili Kup kralja

Fudbaleri Barselone osvojili su Kup kralja pobjedom nad Alavesom rezultatom 3:1.

Golove za Barselonu postigli su Lajonel Mesi, Nejmar i Pako Alkaser, dok je počasni gol za Alaves dao Teo Ernandes, javlja Beta.

Utakmica na stadionu Atletiko Madrida bila je poslednja na klupi Barselone za trenera Luisa Enrikea, ali i poslednja odigrana na stadionu "Visente Kalderon", koji će biti srušen da bi se napravio stambeni kompleks.

Ovogodišnji kup je deveti trofej od mogućih 13 koje je Enrike osvojio tokom trogodišnjeg vođenja Barselone, što je proslavio pjevanjem himne pred navijačima koji su doputovali u Madrid na finale.

"Završili smo sezonu onako kako smo željeli. Odlazim sa osjećanjem da sam ispunio svoju misiju", rekao je Enrike.

Ovo je druga titula za Barselonu ove sezone, a prethodno su osvojili Superkup Španije. Kup kralja su osvajali rekordnih 29 puta. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.