U Srbiji otkrivena prva laboratorija ekstazija
Ilustracija

Uhapšena kriminalna grupa

U Srbiji otkrivena prva laboratorija ekstazija

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, otkrili su prvu laboratoriju za proizvodnju ekstazija na teritoriji zemlje.

To je saopštio potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Laboratorija za proizvodnju ekstazija otkrivena je u Beogradu, javlja Tanjug.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala već neko vrijeme radi intenzivno na suzbijanju krijumčarenja i distribucije narkotika i kroz ovu akciju uhapšena je petočlana kriminalna grupa, koja je u svom posjedu imala 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju ove droge", precizirao je Stefanović. 

Ministar je naglasio da je ovo prva ovakva laboratorija i veliki udarac onima koji proizvode sintetičku drogu i distribuiraju je djeci na ulicama. 

"Ovakva akcija mora da se nastavi svakodnevno zato što policija neće stati u obračunu sa narko dilerima“, poručio je Stefanović. 

Policija je uhapsila članove organizovane kriminalne grupe N.S.(1971), T.S.(1993), A.M.(1987), M.C.(1982) i S.P.(1987), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavllanje u promet opojnih droga. 

U ovoj akciji policija je zaplijenila 96.000 tableta ekstazi (ukupne težine 42 kilograma), 10 kilograma ekstazija spremljenog za tabletiranje, 80 kilograma mikrokristalne celuloze za proizvodnju ekstazija i 840 grama marihuane. 

Zaplijenjena je kompletna laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga - mašina za tabletiranje, aparatura za pripremu smjese, mješalica i ostala oprema. 

N.S., T.S, A.M., M.C. i S.P. se terete da su u dužem vremenskom periodu proizvodili ekstazi u obliku tableta sa različitim utisnutim simbolima i oblicima i distribuirali ih kupcima na teritoriji Srbije. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.