Budućnost novi fudbalski prvak Crne Gore

Savladala bjelopoljsko Jedinstvo 4:1

Budućnost novi fudbalski prvak Crne Gore

Fudbaleri podgoričke Budućnosti novi su prvaci Crne Gore. Budućnost je danas u Podgorici, u posljednjem, 33. kolu Telekom Prve crnogorske lige, savladala bjelopoljsko Jedinstvo 4:1 i poslije pet godina osvojila šampionski trofej.

To je treća titula podgoričkog tima, koji je najbolji bio i 2008. i 2012. godine. 

Budućnost su do trijumfa, 17. ove sezone, vodili Radomir Đalović u 23, Deni Hočko u 25, Goran Vujović u 37. i Darko Nikač u 65. minutu. 

Jedini pogodak za Jedinstvo pokazao je Mirza Idrizović u 77. minutu. 

Plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, pobjedama u posljednjem kolu, potvrdili su fudbaleri Zete i Mladosti. Zeta je u Golubovcima savladala Bokelj 1:0, pogotkom Pjetera Ljuljđuraja u 37. minutu. Kotorski tim porazom u Golubovcima oprostio se od Prve lige. 

Mladost je u podgoričkom naselju Stari aerodrom bila ubjedljiva protiv Lovćena rezultatom 7:2. 

Sutjeska je u Nikšiću savladala Rudar 2:0, a pobjedu vrijednu opstanka ostvario je Grbalj, koji je u Radanovićima savladao Petrovac 1:0. Golovova nije bilo u Tuzima, u duelu Dečića i Iskre. 

Budućnost je šampionat završila sa 57 bodova, koliko imaju i Zeta i Mladost sa slabijom gol razlikom. Sutjeska je četvrta sa 55, dok je na petom mjestu Dečić sa 50 bodova. 

Budućnost će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će kvalifikacije za Ligu Evrope igrati Mladost i Zeta. Posljednjeg učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope odlučiće duel Sutjeske i Grblja, u finalu Kupa Crne Gore. 

Naredne sezone u Drugoj ligi igraće Bokelj, Lovćen i Jedinstvo, dok će prvoligaški status, kroz baraž, pokušati da sačuvaju Rudar i Petrovac. 

Rival prvoligaškim ekipama biće drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Druge lige.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.