13 godina od ubistva Duška Jovanovića
Arhiva

Nerasvijetljen zločin

13 godina od ubistva Duška Jovanovića

Na današnji dan, prije 13 godina ubijen je direktor i odgovorni urednik lista "DAN“ Duško Jovanović.

Duško Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine, nakon što je izašao iz redakcije. Istražni organi do danas nisu otkrili ko je ispalio smrtonosne hice u Jovanovića niti ko su naručioci. 

Za učešće u ubistvu do sada je optužen jedino Podgoričanin Damir Mandić, koji je osuđen na 19 godina zatvora. 

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je kazao da je poslednjih godinu dana, od kada je na čelu te institucije, preduzeto niz aktivnosti na otkrivanju svih aktera tog zločina.

On je kazao Danu da je spojeno više predmeta i da je tužilaštvo zainteresovano da sasluša zaštićenog svjedoka Z.V., ali da ne mogu da ga pronađu.

"Nadležni pravosudni organ Srbije je aktom od 4. januara 2017. godine obavijestio Više državno tužilaštvo u Podgorici da ne može da udovolji zamolnici jer, i pored svih preduzetih radnji, nijesu došli do podataka o mjestu boravka Z.V.", kazao je Stanković.

On je rekao da nadležno državno tužilaštvo preduzima radnje i mjere iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvjetljavanja i otkrivanja počinilaca ubistva Jovanovića.

"Kao vrhovni državni tužilac nastaviću da insistiram na preduzimanju konkretnih radnji kako bi se ovo ubistvo u potpunosti rasvijetlilo", zaključio je Stanković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.