Kineski lovci presreli američki avion
Ilustracija

Incident na nebu

Kineski lovci presreli američki avion

Dva kineska borbena aviona su se našla veoma blizu američkog aviona za izviđanje blizu kineske obale, javljaju svjetski mediji.

Incident se dogodio istog dana kada je američki vojni brod prošao pored grupe ostrva u Južnom kineskom moru, koju Kina smatra svojom.

Izviđački avion tipa P-3 Orion je letio 240 kilometara jugoistočno od Hongkonga, kada su mu prišla dva kineska borbena aviona. 

U navodima zvaničnika, koji su ostali neimenovani, navodi se da se radi o "nebezbjednom presrijetanju", koje se dogodilo na svega 182 metra od američkog aviona. 

Dodaje se i da je jedna letjelica prozujala ispred američkog aviona i "onemogućila mu manevarski prostor".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.