Oliver Dragojević: Lupeži su oteli našu budućnost
Oliver Dragojević

Oliver Dragojević: Lupeži su oteli našu budućnost

Urednik "Nedeljnika" Branko Rosić prošlog vikenda je u Splitu sjedio nekoliko sati sa jednim od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i angažovao bi se u njoj samo ako bi prijetila ekološka katastrofa njegovom moru. 

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim." 

Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže: 

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savjet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata". 

U velikom intervjuu Oliver Dragojević je pričao i o Splitu, Hajduku, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svijetu, o Titovoj smrti, a možete da ga pročitate u štampanom izdanju "Nedeljnika".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.