Danilović, tri mjeseca kasnije
Goran Danilović

Niko ne stoji na putu jedinstvu opozicije

Danilović, tri mjeseca kasnije

Sve su češća javljanja crnogorskih političara preko društvenih mreža. Time i oni , ali i crnogorska medijska slika, dobijaju novi kvalitet. Tako se može preko fejsbuka, kako je to učinio potpredsjednik Demosa Goran Danilović, reaktivirati poneka opoziciona ideja.

Danilović je sa svog fejsbuk profila u etar poručio da, ako opozicija ne može imati jednog glasnogovornika, ili makar tri, onda bi svih 39 opozicionih poslanika treba da potpišu papir na kojem će biti zahtjev da predsjednički, novi parlamentarni i lokalni izbori budu organizovani u jednom danu, na iduće proljeće.

Ne bi čudilo Danilovićevo javljanje sa fejsbuk profila da nema makar tri mjeseca  kako je većina opozicije istakla sve one zahtjeve koje je Danilović nabrojao u svom, to se kaže, postu.

-Sve su to zahtjevi koje je i građanski pokret URA predložio ostatku opozicije i nema razloga oko njih opet detaljisati. URA neće biti smetnja jedinstvu opozicije.- decidan je potpredsjednik građanskog pokreta URA Miloš Konatar u izjavi za Kodex.

Danilović je dalje naveo da opozicija konačno mora da preduzme inicijativu, radi pokazivanja snage građanima i odgovornosti pred svijetom. Da se potpišu, pa tako potpisani, gdje je volja crnogorskom Premijeru da organizuju sa njim sastanak i obznane dogovor.  

-Ako nekome ne dopušta velika i čista opoziciona čast da razgovaramo i dogovorimo se, meni će makar biti jasno šta je čiji plan i objašnjavaću ga detaljno i u nastavcima.- poručuje Danilović sa fejsbuka.

Dakle, javljaće se po ovom pitanju Danilović još putem fejsbuka jer, ili će se opozicionari dogovoriti ili će  ćutke i mučke čekati da počne vruće ljeto “kako bismo se razbježali i pripremili za jesenji opozicioni obračun". Kakvi se to opozicioni obračuni najavljuju Danilović nije naveo, moguće je da je to ono što slijedi u nastavcima. Samo bi neko mogao pitati da li je i to neki vid obračuna sa opozicionim kolegama.

Komentare o mogućoj vrućoj jeseni, makar za opoziciju, niije komentarisao niko od 39 Danilovićevih kolega. Nije to htio ni Konatar, moguće što baš najbolje i nije moguće razumjeti Danilovićeve navode. Danilović zastupa prvi dio one čuvene krilatice Svi za jednog. “U opoziciji će ili svi raditi za veliku zajedničku pobjedu ili  treba dobrovoljno da ugase svoje stranke "i pomognu projekat: Jedna Crna Gora dvije partije".

O drugom dijelu krilatice Jedan za sve, što je i ponuda opoziciji iz Demokratskog Fronta za zajedničkog predsjedničkog kandidata, Danilović se nije izjašnjavao, osim ako se ne slaže sa nekim od navoda da je preuranjeno razgovarati o tome.

Tek, iako je reaktivirao stare priče Danilović većinu svog obraćanja apostrofira u futuru. "Ne mogu da razumijem koja to časna i mudra politička taktika kaže: neka Vlada Duška Markovića pripremi izbore, predsjedničke i lokalne, a naš kandidat će oduvati sve druge, izuzev DPS-ovog? Koga je više briga za to? I evo, živi bili pa vidjeli; sada će uslijediti pojedinačne platforme prema DPS-u umjesto jedne i jedine na jednoj stranici A4 formata. Ipak, neće moći ovako. Ne pristajem da me bilo ko vuče za nos, od opštine do opštine i od glasanja do glasanja a da su pravila DPS-ova"

Živi bili pa vidjeli.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.