U kući Abedija pronađena
Ilustracija

Opasnost prijeti

U kući Abedija pronađena "fabrika bombi"

Britanski "Telegraf" je objavio da policija strahuje da je osumnjičeni za samoubilački bombaški napad u Mančesteru Salman Abedi napravio druge eksplozivne naprave koje su možda u rukama drugih potencijalnih napadača.

Mančesterska policija je pretresla kuću Abedija i pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Telegraf piše da se strahuje da su, s obzirom na količinu pronađenog materijala, možda napravljene još dvije ili tri bombe.

"To ne možemo da isključimo", rekao je taj izvor.

U samoubilačkom bombaškom napadu na kraju koncerta američke pjevačice Arijane Grande u Mančesteru u ponedjeljak uveče ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povrijeđeno.

Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porijekla. Od ranije je poznat britanskim vlastima.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.