Odnosi Rusije i NATO u najdubljoj krizi od Hladnog rata
Moskva

Moskva

Odnosi Rusije i NATO u najdubljoj krizi od Hladnog rata

Moskva je pozvala danas NATO da obustavi pokušaje stvaranja odnosa sa Rusijom u duhu "ere konfrontacije" dok ne bude kasno, ocijenivši da su odnosi Rusije i Sjevernoatlantskog saveza "trenutno u najdubljoj krizi od Hladnog rata".

"Rastuća negativna tendencija nije izbor Rusije. To je direktni rezultat destruktivne linije bloka u cilju bezobzirnog stvaranja vojne i političke dominacije u evropskim i globalnim poslovima. Potrebno je da se obustave pokušaji stvaranja odnosa sa našom zemljom u duhu šema i mehanizama ere konfrontacije", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, prenijela je agencija Tas.

Uprkos trenutnim poteškoćama, Rusija je uvjerena da "sada, kada evro-atlantske države nemaju ideološke razlike, postoji veća mogućnost da dva bloka razgovaraju o problemima".

Moskva je ranije ocijenila da pristupanje Crne Gore NATO-u "odražava logiku konfrontacije na evropskom kontinetu, i uspostavljanje novih demarkacionih linija".

Generalni sekretar NATO rekao je u četvrtak u Briselu da je ulazak Crne Gore u članstvo NATO 5. juna je "od važnosti i za Zapadni Balkan i cio NATO i pokazuje da su vrata Atlantskog saveza otvorena".

Stoltenberg je takođe rekao da on lično podržava sankcije Rusiji, što je stvar Evropske unije i SAD, ali da smatra da je to "krajnje važno zbog ilegalnog pripajanja Krima i nesprovođenja sporazuma iz Minska o rješavanju ukrajinske krize", prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.