Optužnica protiv Ronalda zbog utaje poreza?
Kristijano Ronaldo

U periodu od 2011. do 2014. godine

Optužnica protiv Ronalda zbog utaje poreza?

Špansko tužilaštvo saopštilo je danas da razmatra da li bi protiv fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda trebalo podići optužnicu za utaju poreza u periodu od 2011. do 2014. godine, poslije optužbi poreske agencije te zemlje.

Najbolji fudbaler svijeta navodno je u periodu od tri godine utajio porez u vrijednosti od 15 miliona eura, javlja Beta.

Tužilaštvo je saopštilo da do kraja juna ima rok da odluči da li će protiv Ronalda biti pokrenuta optužnica, na osnovu dokaza iz istrage poreskih službenika.

Ono što je poreskim službenicima sumnjivo jeste da je Ronaldo svoj novac čuvao na Djevičanskim ostrvima, poznatom "poreskom raju".

Kada su počele istražne radnje protiv fudbalera u Španiji, Ronaldo je, navodno, odlučio da reguliše svoje finansije u inostranstvu. Zbog toga su istražioci podijeljeni oko toga da li bi protiv Portugalca trebalo da bude podignuta optužnica.

Slučaj Kristijana Ronalda bitno se razlikuje od slučaja utaje poreza Lionela Mesija, jer je i nakon početka istraga Mesi pokušao da sakrije svoje finansije, dok je Ronaldo sarađivao sa vlastima.

Ako bude pokrenut postupak protiv Ronalda i ako bude proglašen krivim, Portugalac će biti osuđen na najmanje 15 mjeseci zatvora, ali je mala vjerovatnoća da će ići u zatvor, jer mu je to prvi prestup.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.