Tramp  na sastanku  sa evropskim zvaničnicima u zgradi EU
Donald Tramp

Brisel

Tramp na sastanku sa evropskim zvaničnicima u zgradi EU

Predsjednik SAD Donald Tramp sastao se danas u zgradi EU u Briselu sa evropskim zvaničnicima Donaldom Tuskom i Žan-Klodom Junkerom.

Razgovor je trajao nešto duže od sat, a poslije sastanka nije bilo izjava i saopštenja, javlja Beta.

Tramp je zatim otišao na ručak sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Američki predsjednik u zgradi EU u Briselu prvo je razgovarao sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom i predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, a kasnije su se pridružili predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Tramp će kasnije danas učestvovati na sastanku sa šefovima država i vlada NATO u novom sjedištu Alijanse u Briselu. 

Njegov prvi sastanak s evropskim vođama odvijao se u kontekstu nesigurnosti oko evropske politike novog šefa Bijele kuće.

Tramp se javno zalagao za raspad Unije kada je Velika Britanija glasala da napusti EU prošlog ljeta.

Nekoliko dana prije preuzimanja dužnosti on je rekao da će i druge zemlje napustiti EU sledeći primjer Londona i Bregzita.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.