Samsung tvrdi da je nemoguće hakovati Galaxy S8
Foto: cnet.com

Tehnologija razvijena pomoću rigoroznih testova

Samsung tvrdi da je nemoguće hakovati Galaxy S8

Kompanija Samsung oglasila se povodom navoda da je moguće hakovanje skenera dužice oka na mobilnom telefonu Galaxy S8.

“Svjesni smo izvještaja, ali želimo da uvjerimo naše korisnike da je tehnologija skeniranja dužice u uređaju Galaxy S8 razvijena pomoću rigoroznih testova, kako bi se obezbijedio visok stepen preciznosti i spriječili pokušaji kompromitovanja bezbjednosti, kao što je upotreba fotografija dužice vlasnika”, navodi kompanija. 

Samsung ističe da je bezbjednost uređaja moguće kompromitovati samo uslijed rijetke kombinacije okolnosti. 

Bilo bi potrebno, što je malo vjerovatno, da neko posjeduje fotografiju dužice vlasnika telefona u visokoj rezoluciji snimljenu IR kamerom, kontaktno sočivo i telefon datog vlasnika u svom posjedu, sve u istom trenutku. 

Kompanija navodi da je sprovela interne demonstracije pod istim okolnostima i da je bilo ekstremno teško ponoviti ovakav rezultat. 

“Ukoliko ipak postoji potencijalna ranjivost, ili se pojavi novi metod koji bi ugrozio naše napore da u svakom trenutku obezbijedimo sigurnost, reagovaćemo u najkraćem mogućem roku da tu situaciju razriješimo”, navodi se u saopštenju. 

Samsung napominje da “precizno skeniranje dužice prepoznaje 266 jedinstvenih odlika, dok skeniranje otiska prsta prepoznaje samo 40, zbog čega je skeniranje dužice mnogo rigoroznije od autentifikacije skeniranjem otiska prsta”, prenosi B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.