Mančester osvojio Ligu Evrope
Foto: UEFA Europa League

Sigurno do Lige šampiona

Mančester osvojio Ligu Evrope

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su Ligu Evropa, pošto su večeras u finalu pobijedili Ajaks sa 2:0.

Strijelci na stadionu Frends arena u Stokholmu bili su Pol Pogba u 18. i Henrih Mhitarjan u 48. minutu.

Junajted, koji je sezonu u Premijer ligi završio na šestom mjestu, trijumfom u Ligi Evropa stekao je pravo nastupa u Ligi šampiona sljedeće sezone.

Engleski klub je dominirao u finalu i zasluženo osvojio trofej, pošto rival iz Holandije tokom utakmice nije imao nijednu izglednu šansu.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast žrtvama terorističkog napada u Mančesteru.

Štoper Ajaksa Matijs De Liht postao je najmlađi fudbaler koji je igrao finale nekog evropskog takmičenja, pošto je u Stokholmu nastupio sa 17 godina i 285 dana.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.