Od sjutra elektronska registracija pripejd korisnika
Ilustracija

Od sjutra elektronska registracija pripejd korisnika

Od sjutra, 25. maja, registracija novih pripejd korisnika obavljaće se elektronski, preko posebne aplikacije. Na taj način, proces registracije biće automatizovan, brži i efikasniji, a mogućnost greške i eventualnih zloupotreba svedena je na minimum.

Sva ovlašćena prodajna mjesta na kojima se kupuju pripejd kartice za mobilnu telefoniju (trafike, prodavnice) opremljena su mobilnim telefonima na kojima je instalirana aplikacija za registraciju korisnika.

Aplikacija omogućava da se proces registracije odvija automatski i bez čekanja, a pripejd kartica se aktivira tek nakon što se proces registracije uspješno obavi.

Prilikom kupovine pripejd paketa, korisnik je dužan da na uvid dā identifikacioni dokument (lična karta ili pasoš), sa koga se podaci upisuju elektronski, pomoću mobilnog telefona/aplikacije. Podaci o korisniku se, zajedno sa telefonskim brojem prepaid kartice, uparuju i šalju u informacioni sistem operatora, gdje se obavlja registracija korisnika. Nakon toga,potvrda o uspješnoj registraciji stiže na prodajno mjesto na kojem je postupak registracije započet.

Uspješno registrovani korisnik svoju karticu aktivira prvim pozivom ili porukom. 

Projekat elektronske registracije rezultat je zajedničkog rada Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i operatora mobilnih elektronskih komunikacija.

Nakon uočenih problema prilikom registracije pripejd korisnika koji kartice kupuju u prodajnim objektima ovlašćenih distrubutera, Agencija i operatori radili su na razvoju mobilne aplikacije, njenom testiranju i obezbjeđenju infrastrukture.

Crna Gora prva je država u regionu u kojoj će se proces registracije novih korisnika obavljati automatski, putem aplikacije osmišljene posebno za tu namjenu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.