Španski sud potvrdio: 21 mjesec zatvora Mesiju zbog utaje poreza
Lione Mesi

Odluka Vrhovnog suda

Španski sud potvrdio: 21 mjesec zatvora Mesiju zbog utaje poreza

Španski vrhovni sud potvrdio je odluku Suda u Barseloni da se fudbaler Barselone Lionel Mesi kazni sa 21 mjesecom zatvora zbog utaje poreza.

Odbačene su žalbe Argentinca na presudu iz prošle godine, dok je njegovom ocu Horheu ublažena kazna na 15 mjeseci, nakon što se terete da su utajili 4,1 milion eura tokom marketinških aktivnosti između 2007. i 2009. godine.

Ipak, prema španskom zakonu, ukoliko prethodno nisu imali sličnih prekršaja, i ako je kazna ispod dvije godine presudu mogu da služe van zatvora.

"Bio sam posvećen fudbalu, vjerovao sam ocu i advokatima i njih sam ovlastio da se bave tim poslovima. Nisam pomislio da bi mogli da me prevare i ne vjerujem u to", rekao je Mesi na sudu.

Mesijevi advokati spremaju novu žalbu i na ovu odluku.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.