Kaleziću nagrada za najgore obučenog: Ipak, osvojih nagradu na Evroviziji
Foto:Facebook

Kaleziću nagrada za najgore obučenog: Ipak, osvojih nagradu na Evroviziji

Ovogodišnji crnogorski predstavnik na Evroviziji Slavko Kalezić osvojio je nepopularnu Barbara Deks nagradu, koja se dodjeljuje najgore obučenim izvođačima na takmičenju.

U centru pažnje bila je Kalezićeva duga umetnuta pletenica, a tokom nastupa na sebi je imao dugu plavu suknju i providnu majicu.

Slavko je komentarišući pomenutu nagradu podsjetio na izjavu Beyonce, da su vrlo često najmoćnije umjetnosti u pogrešno shvaćene.

"I eto. Ipak, osvojih nagradu na Evroviziji, na moje veliko zadovoljstvo.Čuvena holivudska glumica Sandra Bulock je jedne godine dobila kako Zlatnu malinu tako i Oskara.
Eh, nisam ni slutio da će moje biće napraviti nezapamćenu pometnju na ovogodišnjoj Evroviziji.Volim. Volim. I voljeću.Zauvijek.Moju Umjetnost.I stvaram. Pišem istoriju.", napisao je Kalezić na Fejsbuku.

185824696469350754974199004157129596898492n

On je najavio je i da će na engleskom jeziku napisati knjigu o učešću na muzičkom takmičenju.

Dizajnerka kostima u kojem je nastupio Crnogorac, Marina Banović Džuver je priznala da ju je ova vijest natjerala da analizira kostim tražeći argument za ovo "priznanje", ali i da je nije mnogo pogodila negativna kritika, jer ne dolazi od stručnjaka niti je  stav Evrovizije.

"Pitanje je kojim kriterijumom je to izglasano. To nije zvaničan evrovizijski stav. To su portali kao što postoji žuta štampa za nešto ovdje kod nas, tako i oni. To je sad gledano, priča se, pompezno... Kažem, ugodno nije, ali dešava se, što je nekome lijepo, drugome nije, percepcije su različite. Ponekad za nekoga u Holivudu ili Kanu kažu da je loše odjeven, a meni se recimo baš to sviđa. Prošle godine sam za Olimpijski komitet dizajnirala uniformu koja je proglašena za najljepšu na Olimpijadi, ove su neki okrakterisali Slavkov kostim kao loš. Ja sam zbog toga imala neki vid analize i prosto ne mogu da nađem zamjerku u  tom scenskom kostimu, u tom dijelu - pantalone i majca u kojima će neko uspješno da pleše", istakla je dizajnerka, prenose Vijesti.

Ona je kazala da je forma scenskog kostima ispoštovana - da bude zanimljiv, atraktivan publici, da se može plesati u njemu i da se može "slikati", žargonski rečeno.  Banović Džuver je objasnila i da je na Slavkovu želju kostim dizajniran tako da prikaže bipolarnost muško-ženskog odnosa, kao i brzinu i ritmičnost pjesme "Space" koju je izveo na Eurosongu, zbog čega je kostim imao i elemente akrobatskog.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.