EU, NATO i brojne zemlje osudili teroristički napad u Mančesteru
Sa mjesta napada, foto:AA

Varvarski napad na nevine civile

EU, NATO i brojne zemlje osudili teroristički napad u Mančesteru

Evropska unija (EU) u Sjevernoatlanski savez (NATO) najoštrije su osudili sinoćnji teroristički napad u kojem su na koncertu u Manšesteru ubijene najmanje 22 osobe.

Zastave na jarbolima ispred sjedišta Evropske komisije u Briselu spuštene su na pola koplja u znak solidarnosti sa narodom Velike Britanije.

Predsjednik KomisijeŽan Klod Junker je u pisanoj reakciji izrazio duboku žal i šokiranost zbog sinoćnjeg, kako je kazao “varvarskog“ napada na nevine civile na pop koncertu u Mančester Areni.

Junker je kazao kako je terorizam još jednom na mjestu veselja posijao smrt i strah ljudi.

“Danas tugujemo zajedno sa Velikom Britanijom. Zajedno ćemo raditi u borbi protiv onih koji pokušavaju da unište naš način života. Taj kukavički napad će dodatno ojačati našu odlučnost u borbi protiv terorizma“, poručio je Junker, prenosi AA.

I generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je posredstvom društvenih mreža takođe osudio sinoćnji napad u Mančesteru.

“NATO je uz Veliku Britaniju u borbi protiv terorizma“, poručio je Stoltenberg.

Sinoćnji napad u Manchesteru osudile su brojne zemlje međunarodne zajednice, uključujući SAD, Njemačku, Francusku, Tursku, Kanadu, kao i zemlje Jugoistočne Evrope.

Pred kraj koncerta pop zvijezde Arijane Grande u Mančester Areni sinoć je odjeknula jaka eksplozija u kojoj su poginule najmanje 22, a ranjeno 59 osoba. Britanska policija sprovodi istragu o tom slučaju, a jutros je saopšteno kako je riječ o terorističkom napadu kojeg je izveo bombaš samoubica.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.