Ovo je najpametnija torba na svijetu koja puni telefon i javlja krađu (VIDEO)
Ilustracija

Otključava se otiskom prsta

Ovo je najpametnija torba na svijetu koja puni telefon i javlja krađu (VIDEO)

Izumljena je najpametnija torba na svijetu - FYB London, koja uz atraktivan dizajn nudi i elegantno punjenje mobilnog telefona - bez žica i puno muke, prenose mediji.

Da bi se telefon napunio, dovoljno je staviti ga u jednu od posebnih pregrada, a zahvaljujući blututu, torbica može da javi i kada je izgubljena, ukradena ili kad se jednostavno - previše udaljite od nje, prenosi Fena.

Torbicu otključavate ni manje ni više, nego otiskom prsta, što je još jedna zaštita protiv lopova koji u prolazu zavlače ruke u torbice.

Deni Ričeson je žena koja je kreirala ovaj futuristički modni dodatak, a kampanju za njeno finansiranje pokrenula je na Kikstarteru.

Torbu će za sada moći da priušte samo oni koji su spremni da za ovakav krik tehnologije izdvoje oko 400 eura.

Nije poznato planira li dizajnerka da izbaci i jeftinije varijante.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.