Tumbaković pozvao 29 igrača za mečeve protiv Irana i Jermenije
Ljubiša Tumbaković

Tumbaković pozvao 29 igrača za mečeve protiv Irana i Jermenije

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković pozvao je 29 igrača za prijateljski susret sa Iranom 4. juna i duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Jermenije, šest dana kasnije u Podgorici.

Jedini debitant na spisku je Sead Hakšabanović, koji nastupa za švedski Halmštad. 

“Na spisku se nalaze igrači koji su bili dio reprezentacije i u prethodnom periodu, sa izuzetkom Hakšabanovića koji će prvi put biti sa nama. Gledali smo da, sa određenim izuzecima koji su neophodni, pozovemo igrače koji imaju značajnu minutažu u svojim klubovima i koji su u fizičkom i tehničkom tonusu na samom kraju sezone. Sve je podređeno rezultatu u duelu sa Jermenijom pa smo na taj način i pristupili sastavljanju spiska za ove dvije utakmice”, rekao je selektor Tumbaković za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore. 

Susret sa Iranom biće generalna proba za mnogo važniju takmičarsku utakmicu protiv Jermenije. 

“Prihvatili smo da igramo tu utakmicu kod kuće, želimo da napravimo jedan test i na neki način skratimo održavanje tonusa igrača kroz svakodnevne treninga na način što ćemo imati priliku da odigramo jedan prijateljski meč. Dosta je razloga koji su nas opredijelili da dogovorimo odigravanje ove utakmice i vjerujem da će ona dobro doći svima nama”, kazao je Tumbaković.

Na spisku nacionalnog tima za predstojeće utakmice nalaze se:

Golmani: Mladen Božović (Zeta), Vukašin Poleksić (Vašaš), Danijel Petković (MTK Budimpešta) i Milan Mijatović (Dečić); 

Odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Filip Stojković (Minhen 1860), Adam Marušić (Ostende), Nemanja Mijušković (Taraz), Elsad Zverotić (Sion), Emrah Klimenta (Sakramento), Žarko Tomašević (Ostende), Marko Simić (Rostov), Marko Baša (Lil) i Dušan Lagator (Čukarički); 

Vezni red: Marko Janković (Partizan), Nikola Vukčević (Braga), Marko Bakić (Alkorkon), Aleksandar Šćekić (Genčeribirgli), Vukan Savićević (Slovan Bratislav), Nebojša Kosović (Partizan), Mirko Ivanić (BATE Borisov), Damir Kojašević (Vardar), Vladimir Jovović (Spartak Subotica), Sead Hakšabanović (Halmštad); 

Napad: Stevan Jovetić (Sevilja), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva), Stefan Mugoša (Karlsrue), Luka Đorđević (Zenit) i Mirko Vučinić (Al Džazira).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.