Napad u Mančesteru: Islamska država preuzela odgovornost (VIDEO)
Foto: Reuters

Stradalo 22 ljudi

Napad u Mančesteru: Islamska država preuzela odgovornost (VIDEO)

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Mančesteru, u kojem je stradalo 22 ljudi, prenio je Tas.

Pripadnici terorističke organizacije Islamska država objavili su na društvenim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak.

U eksploziji tokom koncerta američke pjevačice Arijane Grande u Mančesteru noćas su poginule 22 osobe, uključujući djecu, a povrijeđeno je 59. 

Policijski zvaničnik u Mančesteru izjavio je da policija eksploziju tretira kao teroristički napad i da vjeruje da je napadač djelovao sam i da je poginuo u eksploziji. 

Nagađa se da je napad bio najavljen putem društvenih mreža.

Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uletio među pješake povrijeđeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.