Milenković: KotorArt je jedna od najboljih umjetničkih manifestacija na Balkanu
Stefan Milenković

Milenković: KotorArt je jedna od najboljih umjetničkih manifestacija na Balkanu

KotorArt je jedan od duhovnih stubova ljetnjih sadržaja u Crnoj Gori i najiskrenije se nadam da će nastaviti još dugo godina sa svojom plemenitom misijom, ocijenio je srpski violinista svjetske karijere, Stefan Milenković, čiji koncert se očekuje u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike. On se saopštenjem pridružio apelu za održavanje festivala.

Milenković bi trebalo da nastupi na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, 27. jula, na koncertu kojim se obilježava zatvaranje Kotorske koncertne sezone, u organizaciji KotorArt i muzičke škole „Vida Matjan“.

"KotorArt je jedna od najboljih umjetničkih manifestacija na Balkanu, festival koji promoviše kreativnost, kulturu, ali i ljudski duh koji kroz inventivnost i nadahnuće obogaćuje i inspiriše druge ljude. Od početka ljudske istorije najveće civilizacije i kulture su dobro shvatale ovaj koncept i uvijek se brinule o događajima koji direktno utiču na kvalitet duhovnog života“, dodao je proslavljeni  violinista.

Na koncertu u Kotoru maestro violine trebalo bi da nastupi sa Markom Hatlakom, svestranim slovenskim koncertnim harmonikašem.

"Njih dvojica združili su snage u energičnom sastavu Stefan Milenkovich & Marko Hatlak Tango Compás. Ovaj projekt istražuje intenzivnu, mračnu ljepotu i strast tanga. Dvojica muzičara su se udružili sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Hermanom Gaiserom. Muzičari sastava dolaze iz različitih žanrova – od Milenkovićevog svijeta klasične dubine, Hatlakovoga isprepletanja klasike s tango i etno muzikom, do Herman Gaiserovog poigravanja sa džezom i Črnčecovih čudesnih improvizacija, tako da nastaje zanimljiva simbioza muzike koja nudi oba vidika", navodi se u saopštenju organizatora.

Kao međunarodni festival od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, i jedan od najvećih i najposjećenijih u regionu, KotorArt se tradicionalno odvija pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, Ministarstva kulture i UNESCO-a, uz saradnju sa brojnim lokalnim i nacionalnim partnerima.

IX Međunarodni festival KotorArt planiran je za period od 29. juna do 14. avgusta sa preko 200 programa, koje će izvesti umjetnici iz više od 20 zemalja širom planete, podijeljeni u pet programskih segmenata: Kotorski festival pozorišta za djecu, KotorAPPS, Don Brankovi dani muzike, Pjaca od filozofa i Festival klapa Perast. Zajedničko otvaranje planirano je za 29. jun u Kotoru. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.