Nokia želi da pokori tržište
Ilustracija

Da li će joj to poći za rukom?

Nokia želi da pokori tržište

HD Global, kompanija koja je otkupila prava na korištenje Nokijinog brenda, ove godine je predstavila tri telefona srednje kategorije koje pokreće Android, kao i modernu verziju legendarnog telefona 3310 koja je oduševila brojne ljubitelje "stare" Nokije.

Međutim, ova kompanija ne odustaje od još viših ciljeva, pa je tako direktor komunikacija za azijsko-pacifičku regiju Flan Gao izjavio da HD Global stremi tome da postane najveća mobilna kompanija na tržištu Androida.

Ovaj ambiciozni plan, naravno, ne mogu ostvariti s telefonima poput modela Nokia 3, 5 i 6, već im je potreban top smartfon kojim će moći da konkurišu najjačim telefonima na tržištu i privuku milione korisnika. 

O takvom modelu glasine kruže već neko vrijeme – neki govore o modelu Nokia 8, odnosno Nokiji 9 (postoji mogućnost da je riječ o dva različita modela), a juče na GSM Areni objavljene fotografije djelova nečega što je navodno prototip "devetke" i opcije koje bi ovaj smartfon trebalo da ima. Nokia 9 tako će imati ekran dijagonale 5,3 inča rezolucije 2560x1440 piksela, Snapdragon 835 procesor, 4GB RAM-a i 64GB memorije za čuvanje podataka, a očekuje se da će se u prodaji pojaviti i model sa 128GB memorije.

Imaće dvije zadnje kamere rezolucije 13MP, dva fleša, QuickCharge 3.0 tehnologiju za brzo punjenje baterije, 3,5 mm izlaz za slušalice, kao i USB Type-C priključak. 

Kako bi ovaj model uspio na tržištu, od velike važnosti biće njegova cijena, tj. trebalo bi da bude povoljniji u odnosu na konkurentske telefone. 

Zvaničnih informacija o Nokijinom top modelu još nema, ali se očekuje da će kompanija predstaviti novi uređja sljedećeg mjeseca.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.