Intezivna saradnja Crne Gore i Kine u oblasti kulture
Foto: Gov.me

Razmjena programa

Intezivna saradnja Crne Gore i Kine u oblasti kulture

Delegacija, koju čine predstavnici institucija kulture Kine borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predstavnici pozorišta, festivala, manifestacija, umjetničkih saveza i udruženja, tokom trodnevne posjete, imaju priliku da pogledaju pozorišne i baletske predstave i koncerte, posjete crnogorske institucije kulture iz oblasti savremenog stvaralaštva i kulturne baštine, kao i da se upoznaju sa kulturnim nasljeđem naše zemlje, saopšteno je iz Ministartsva kulture.

Delegacija NR Kine posjetila je i Ministarstvo kulture i razgovarala sa mr Aleksandrom Dajkovićem, generalnim direktorom Direktorata za kulturnu baštinu.

Dajković je izrazio zadovoljstvo što je saradnja Crne Gore i NR Kine, u oblastima savremenog stvaralaštva i kulturne baštine intenzivna i dinamična. Ističući važnost projekata koje smo do sada zajedno realizovali, generalni direktor Dajković je istakao da je uvjeren da će ova posjeta rezultirati novim programima saradnje.

Cilj posjete je uspostavljanje kontakata sa crnogorskim kulturnim djelatnicima i predstavnicima naših kulturnih institucija, kako bi se uspostavila direktna saradnja između institucija i razmjena programa u narednom periodu.

Posjeta se realizuje u odnosu na mehanizam saradnje između Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope “16+1”, a osim Crne Gore, delegacija će posjetiti i Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.