Đoković rutinski do četvrtfinala
Novak Đoković

Đoković rutinski do četvrtfinala

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobedom u dva seta nad Robertom Bautistom Agutom - 6:4, 6:4.

Drugi reket svijeta savladao je Španca poslije 101 minuta igre, a u narednom kolu čeka ga Huan Martin Del Potro koji je takođe u dva seta bio bolji od Keija Nišikorija.

Duel je otvoren veoma ujednačano pošto su igrači u prvih šest gemova čuvali svoje servise. Međutim u narednom Đoković je odličnom igrom napravio odlučujući brejk u prvom setu.

Ipak, Srbin je mogao lako da ispusti svoj servis gem, pošto je Bautista Agut imao brejk loptu. Španac je nije iskoristio, a Novak je poslije 44 minuta igre dobio prvi set. 

U drugom viđena je ujednačena igra, a prvi do brejka stigao je drugi reket svijeta 3:1. Tada je uslijedio veliki pad u igri srpskog igrača, što je dvadeseti teniser planete iskoristio i dobio tri uzastopna gema. 

Međutim, Đoković je stabilizovao igru i u devetom gemu drugog seta, ponovo oduzeo servis gem Aguta, što je značilo da će u narednom servirati za meč. Sigurnom igrom u odlučujućem gemu Novak je pobijedio Roberta Bautistu Aguta i tako došao do petog trijumfa u šestom međusobnom duelu dvojice igrača.

Prvi poena na meču pripao je Agutu, pošto je posle duge razmene Đoković izbacio lopticu u aut. Uslijedila su tri laka poena Španca za prvi dobijeni gem u meču. 

Srpski teniser startovao je sigurno sa tri uzastopna poena, međutim tada je uslijedio manji pad u igri, što je Bautista znao da iskoristi 40:30. Uslijedila je sigurna igra sa osnovne linije za 1:1 u gemovima. 

U drugom servis gemu Bautiste-Aguta viđena je slična igra kao u uvodna dva gema, Novak je uspio da dođe do 40:30, ali je onda poslije dužene razmjene ponovo pogriješio. 

Veoma mirno su otvorili meč obojica tenisera, a drugi reket svijeta bez problema je dobio četvrti gem na meču za izjednačenje 2:2. 

Kao i u uvodnim gemovima Bautista Agut igrao je sigurno i nije dopustio Novaku da dođe do brejk lopte, 3:2. 

Odličnim servisima, a potom i forhendima drugi teniser svijeta lako je došao do tri gem lopte, ali je tada uslijedio veliki pad, što je Španac iskoristio za prvo izjednačenje na meču 40:40. Uslijedile su dvije jeftine greške dvadesetog tenisera svijeta za 3:3.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.