Dijamant u obliku srca prodat za rekordnih 11, 9 miliona eura  (FOTO/VIDEO)
Foto: AP

Ženeva

Dijamant u obliku srca prodat za rekordnih 11, 9 miliona eura (FOTO/VIDEO)

Dijamant u obliku srca, predstavljen kao najveći dijamant te vrste, prodat je za 13 miliona švajcarskih franaka (11,9 miliona eura) što je niže od procijenjene vrijednosti.

Dijamant od 92 karata nazvan "Legenda" (La Legende) bio je najupečatljiviji među 250 komada nakita danas ponuđenih na prodaju u aukcijskoj kući "Kristis" u Ženevi, javlja Beta.

Očekivalo se da će se srcasti dijamant prodati za 13,7 do 19,5 miliona franaka.

Lalegende2

La Legende, foto: katerinaperez.com

Dijamant je na bisernoj ogrlici pariske juvelirska kuća "Bemer i Basanž" (Boehmer & Bassenge).

Aukcijom u srijedu uveče završeno je dva dana prodaje izuzetnih komada nakita na aukcijama u Ženevi.

Dijamantska minđuša od jarkoplavog dijamanta od 14,54 karata koja je juče prodata u rivalskoj aukcijskoj kući "Sotbis" takođe je otišla za manje para nego što se očekivalo. Prodata je u paru s minđušom od roze dijamanta.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.