Podgorica spremna za najljepšu Balkanijadu u stonom tenisu
Foto: Gov.me

2. -6. avgusta u sportskoj Sali podgoričkog hotela „Verde“

Podgorica spremna za najljepšu Balkanijadu u stonom tenisu

Glavni grad Crne Gore biće ovog ljeta u znaku stonog tenisa. Ugovor o organizaciji Balkanskog šampionata za seniore u ime Ministarstva sporta, Balkanske Stonoteniske Unije i Stonoteniskog saveza potpisali su generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, generalni sekretar BTTU Milorad Trpkovski i predsjednik STSCG Ratko Dedić. Prvenstvo će se održati od 2. -6. avgusta u sportskoj Sali podgoričkog hotela „Verde“.

Lalević je u ime Ministarstva sporta pozdravio goste i na ceremoniji svečanog potpisivanja ugovora istakao da nam je zadovoljstvo što će Crna Gora biti domaćin tog veoma značajnog međunarodnog takmičenja. Takođe, ukazao je i na kvalitetnu saradnju sa Stonoteniskim savezom Crne Gore, što je i rezultiralo dosadašnjim uspješnim organizacijama medjunarodnih takmičenja.

Zahvalivši se na prijemu, generalni sekretar Balkanske stonoteniske unije pohvalio je izvanredne uslove u koje se uvjerio prilikom obilaska Sportske sale i hotela Verde, koji čine jednu cjelinu, što će kako je rekao, biti prvi put na prvenstvima Balkana i umnogome olakšati učešće igrača i igračica.

"Da će to prvenstvo biti jedno od najbolje organizovanih do sada, poručio je predsjednik crnogorskog stonoteniskog saveza i to ne samo zbog nove sale i hotela, već i zbog novih stonoteniskih stolova, koje je Savez obezbijedio prošle godine", saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i samostalna savjetnica za sportsku infrastrukturu u Ministarstvu sporta Martina Malić i generalni sekretar STSCG Nenad Raičević, koji su se sa potpisnicima ugovora saglasili da će organizacija stonoteniske Balkanijade doprinijeti, ne samo popularizaciji stonog tenisa u Crnoj Gori, već i afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore.

"Nakon tog šampionata, steći će se uslovi za, kako su zaključili, organizaciju medjunarodnog takmičenja Svjetskog kupa mladih, za šta će BTTU i STSCG početi da lobiraju već krajem maja, na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Dizeldorfu", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.