Švajnštajger: Murinjo me nije otjerao, odluku je donio drugi
Bastijan ŠvajnštajgerŠ

Švajnštajger: Murinjo me nije otjerao, odluku je donio drugi

Bastijan Švajnštajger nije kritikovao Žozea Murinja uprkos tome što je morao da trenira rezervama tima.

Razlog njegovog ćutanja nije neobična klauzula koju je imao u ugovoru sa Mančester Junajtedom, prenosi B92.

Naime, Njemac prema ugovoru sa "Crvenim đavolima" nije imao pravo da kritikuje odluke trenera, pa su mnogi zbog toga smatrali da on ne komentariše to što ga je Portugalac izbacio iz prvog tima na tri mjeseca tokom ove sezone.

Međutim, iskusni fudbaler koji je u međuvremenu prešao u redove američkog MLS ligaša Čikago Fajera ističe da za to nije kriv Murinjo. 

"Razgovarao sam s njim, imao je svoje mišljenje, ali mislim da nije on donio odluku. Mislim da je donio neko drugi. On je mogao je da vidi na treninzima i utakmicama da sam pravi profesionalac, pa mislim da je to bila pogrešna odluka, ali sam je prihvatio. Želio sam da i tu pokažem da mogu da računaju na mene. Želio sam da igram za Junajted, jer je to bio moj san", rekao je Švajnštajger. 

Švajnštajgera je u Junajted doveo bivši menadžer Luj van Gal iz Bajerna na leto 2015, kod koga je odigrao 31 utakmicu. Kod Murinja je šansu dobio samo četiri puta, a za Junajted je postigao ukupno dva gola. 

U martu je prešao u MLS i na sedam mečeva već dao dva gola za Čikago u SAD.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.