Marej eliminisan u trećem kolu s turnira u Madridu
Foto: Getty Images

Poražen od Hrvata

Marej eliminisan u trećem kolu s turnira u Madridu

Najbolji teniser svijeta Britanac Endi Marej eliminisan je sa masters turnira u Madridu, pošto je danas poražen u trećem kolu od Hrvata Borne Ćorića u dva seta, 3:6 i 3:6.

Ćorić je u četvrtom okršaju s Marejem do druge pobjede došao poslije sat i 26 minuta igre, piše Beta.

Hrvat će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Bugarina Grigora Dimitrova i Austrijanca Dominika Tima.

Ćorić, 59. teniser svijeta na ATP rang listi, u potpunosti je nadigrao prvog nosioca na mastersu u Madridu. On je napravio 21 viner, sedam više od Mareja, a imao je i 21 neiznuđenu grešku, sedam manje od Britanca.

Hrvatski teniser je u prvom setu čak tri puta oduzeo servis Mareju koji je samo jednom uspio da uzvrati istom mjerom, dok je u drugom u osmom gemu oduzeo servis rivalu i potom sigurnim servis gemom došao do trijumfa kojim je izjednačio svoj najbolji rezultat u karijeri na masters turnirima.

Nagradni fond masters turnira u Madridu je 5.439.350 dolara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.