Napadnut francuski filozof: Ubico, bježi iz Beograda(VIDEO)
Foto:Tanjug

Napadnut Bernar Anri Levi

Napadnut francuski filozof: Ubico, bježi iz Beograda(VIDEO)

Francuski filozof Bernar Anri Levi pogođen je sinoć tortom u lice u Dvorani Kulturnog centra Beograd tokom obraćanja publici na festivalu dokumentarnog filma Beldocs.

Potom je nekoliko prisutnih počlelo da uzvikuju "Ubico, bježi iz Beograda" i "Bježi iz Beograda. Pozivao si na bombardovanje, odlazi".

Na binu se popeo i mladić s transparentom "Bernar Levi, advokat imperijalističkih ubistava", a ispod tog natpisa na kome su bili nacrtani srp i čekić i SKOJ.  

Levi se na kratko sukobio i s jednim od mladića, koga je potom obezbjeđenje izvelo iz sale.

Na napad su reagovali Organizatori Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koji su zatražili od grada Beograda i države Srbije da se zaštite gosti festivala i omogući sloboda govora.

Bernar Anri Levi je nakon napada izjavio da je spreman da govori na tribini festivala, koja se održava u četvrtak 11. maja u 12 sati u Dvorani Kulturnog centra, ako mu se omogući bezbjednost.

Beldocs festival u saopštenju zahtijeva od nadležnih da se počinioci incidenta identifikuju i odgovarajuće kazne. Takođe, festival osuđuje svaku vrstu nasilja, sprječavanja slobodnog govora i javne riječi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.