Holandija: U štali pronađena velika količina sintetičke droge
Foto:Thinkstock

Holandija: U štali pronađena velika količina sintetičke droge

Policijski službenici koji su pretraživali štalu u južnoj Holandiji otkrili su veliku količinu sintetičke droge, koja je popularna u arapskom svijetu.

U saopštenju se navodi da policija istražuje jesu li pilule sa logom “Captagon“ bile namijenjene tržištu Bliskog istoka.

Dodaje se da su pilule otkrivene prošlog mjeseca, kada je policija upala na farmu u južnom gradu Brunsumu. Osim pilula, otkriveni su laboratorijska oprema, mašine za izradu pilula, oko 80 kilograma amfetamina i određenu količinu ekstazija, prenosi Anadolija.

Testovi forenzičkih stručnjaka pokazali su da pilule “Captagon“ sadrže amfetamin i kofein.

Policija je objavila i da su uhapšeni 40-godišnji muškarac i njegova 39-godišnja djevojka, koji se dovode u vezu sa drogom, dok se za dva muškarca još uvijek traga.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.