FIFA će istražiti transfer Pogbe u Mančester junajted
Pol Pogba

Najskuplji transfer u istoriji

FIFA će istražiti transfer Pogbe u Mančester junajted

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) tražila je od Mančester junajteda informacije o transferu igrača Pola Pogbe u taj klub.

Izvor agencije Frans pres naveo je danas da je FIFA prije nekoliko nedjelja tražila informacije o najskupljem transferu u istoriji, kada je prošlog avgusta Pogba iz Juventusa prešao u Mančester junajted, prenosi Beta. 

Prema dokumentima koja su nedavno procurila u javnost, Pogbin agent Mino Rajola zaradio je od transfera 49 miliona eura zahvaljujući sukobu interesa, pošto je u isto vrijeme bio agent Juventusa i francuskog fudbalera.

Medijapart je naveo da je transfer koštao 127 miliona eura, od kojih je 78 miliona pripalo Juventusu, a 49 miliona je zaradio Rajola.

Fifa istražuje navode da Rajola vjerovatno nije obavijestio Mančester junajted da radi za Juventus, što je zabranjeno pravilima u Engleskoj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.