Penjali se 3 nedjelje kako bi se vjenčali na vrhu Mont Everesta (FOTO)
Foto: dailymail.co.uk

Ludost ili avantura?

Penjali se 3 nedjelje kako bi se vjenčali na vrhu Mont Everesta (FOTO)

Par iz Kalifornije, Džejms i Ešli penjali su se tri nedjelje kako bi došli do baznog kampa na Mont Everestu na 5.180 metara nadmorske visine.

Ni velika hladnoća, probijanje kroz snijeg niti visinska bolest nisu im smetali, jer su imali nesvakidašnji cilj – vjenčati se na Mont Everestu.

vjencanjemouneverest1dailymail

Zaljubljeni par, foto: Daily Mail

Godinu dana planirali su to putovanje, a kada su došli na vrh, u šatoru su se pripremili za vjenčanje. Iako je bilo vrlo hladno, Ešli je imala klasičnu vjenčanicu, a na nogama gojzerice. Ipak, osmijeh joj nije silazio s lica. Prisjetila se kako su došli na ideju vjenčati se na tako ekstremnom mjestu, prenosi Daily Mail.

vjencanjemouneverest2dailymail

Ludost ili avantura, foto: Daily Mail

"Nakon mnogo razmišljanja odlučili smo da tradicionalno vjenčanje nije za nas. I koliko god smo željeli podijeliti taj trenutak s našom porodicom i prijateljima, oboje nas je privukla ova ideja. Nas dvoje smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu biti mnogo teži, i fizički i psihički, od bilo čega što smo do tada iskusili", ispričala je.

Nakon vjenčanja vratili su se helikopterom koji ih je gore čekao.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.