U jeku probe za Pjesmu Evrovizije
Slavko Kalezić

U jeku probe za Pjesmu Evrovizije

Učesnici ovogodišnjeg takmičenja za Pjesmu Eurovizije u Kijevu intenzivno održavaju probe pred sjutrašnji prvi polufinalni nastup na kojem će se takmičiti izvođači sa evropskog kontinenta, kao i Australije i Izraela.

Finale Eurosonga je u subotu, a probe su počele 30. aprila za takmičeje poznato po svojim veselim i upadljivim toaletama i često kičastim nastupima, koje je jedno od najpopularnijih evropskih televizijskih prenosa.

Sijenku na ovogodišnji Eurosong bacila je kontroverza oko odbijanja Ukrajine da dozvoli predstavnici Rusije Juliji Samojlovoj da uđe u zemlju.

Ukrajina je kao razlog zabrane navela to što je Samojlova nastupala na Krimu koji je Rusija pripojila, a nije ušla na Krim sa ukrajinske teritorije.

Rusija je odbila predlog Evropske radiodifuzne unije da Samojlova izvede svoju pjesmu negdje drugdje i da se ona uživo prenosi za takmičenje i navela da će Samojlova biti ruska predstavnica na sljedećem takmičenju za Pjesmu Eurovizije 2018.

Ruska državna televizija "Prvi kanal" saopštila je ranije da neće prenositi ovogodišnje takmičenje za Pjesmu Eurovizije zbog zabrane ruskoj takmičarki.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.