''Više od terapije'' sjutra u Dodestu
Foto: Gradsko pozorište

Večernja scena Gradskog pozorišta

''Više od terapije'' sjutra u Dodestu

Predstava ''Više od terapije'', sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u utorak 9. maja u 20 sati, u sali Dodest KIC-a ''Budo Tomović''. Po drami Kristofera Duranga, predstavu je režirala Alisa Stojanović.

''Predstava se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Djelo duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti, otkrivajući niz likova koji se, tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe. Komad „Više od terapije“ inspirisao je Roberta Altmana da 1987. godine snimi istoimeni film, ali ga je Durang, nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio kao vrlo nesrećan projekat'', najavljeno je iz Gradskog pozorišta.

Igraju: Pavle Ilić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Ivona Čović-Jaćimović, Branko Ilić i Emir Ćatović.

Dramaturg je Milica Piletić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Jelena Đukanović, a izbor muzike uradio je Ivan Brkljačić. Koreograf je Jovica Nikolić, koji sa Slavkom Nelević potpisuje i scenski pokret. Asistent scenografa je Smiljka Šeparović, a asistent kostimografa Milena Đurđić. Saradnici u produkciji su Ana Medigović i Vukosava Tomović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.