Programe KotorArt-a pogledalo više od 200 hiljada gledalaca
Foto: KotorArt

Izvedeno je više od hiljadu različitih programa

Programe KotorArt-a pogledalo više od 200 hiljada gledalaca

Od sjedinjavanja kotorskih festivala u veliki multidisciplinarni festival KotorArt 2009. godine, do sada je programe ove međunarodne mega-manifestacije u Kotoru pogledalo više od 200 hiljada gledalaca.

''Pored nemjerljivih benefita koje festival stvara za razvoj kulturnog turizma Kotora, promociju grada u inostranstvu i značajan doprinos međunarodnom imidžu Kotora kao neizbježne destinacije sa bogatom kulturnom ponudom, naša je procjena da je festivalska publika ostavila u Kotoru preko pola miliona eura troškova smještaja, restoranskih i drugih usluga'', saopštila je Sara Lakičević, PR KotorArt-a.

Učesnici u festivalskim programima ostvarili su više od dvije hiljade noćenja u Kotoru i okolini a više od 80 hiljada eura je isplaćeno lokalnim ugostiteljima za smještaj i ugostiteljske usluge za učesnike.

''Na programske sadržaje KotorArt je potrošio više od 80% ukupnog godišnjeg budžeta, a čak 31 % prihoda Festival je obezbijedio samostalno, što je pozitivan primjer diverzifikacije prihoda među umjetničkim organizacijama na našim prostorima'', dodala je Lakičević

Međunarodni festival KotorArt, festival od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, održaće se i ovog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a, od 29. juna do 14. avgusta.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.