Preselite se u ovo italijansko selo i dobijate 2.000 eura
Foto: Twitter, Bormida

Sprječiti da postane "mjesto duhova"

Preselite se u ovo italijansko selo i dobijate 2.000 eura

Rukovodstvo sela Bormida u Italiji nudi 2.000 eura svakome ko se tamo preseli, u pokušaju da spriječi da to mjesto postane "naselje duhova".

Naime, svako ko se preseli u Bormidu, koje na samo 420 metara iznad nivoa mora u regionu Ligurija na zapadu Italije, plaćaće kiriju od oko 50 eura.

Bormida trenutno ima oko 394 stanovnika.

Inicijativu je pokrenuo zvaničnik Danijel Galijano kako bi udahnuo život u selu čiji je broj stanovnika u proteklih nekoliko godina drastično smanjen, jer mladi odlaze da pronađu posao u najbližem velikom gradu Savoni ili dalje. 

Konačni detalji o iznosu ponuđenog gotovog novca tek treba da budu utvrđeni i odobreni u lokalnoj skupštini, ali ukoliko sve prođe u najboljem redu od naredne godine svako ko pređe da živi u iznajmljenom ili kupljenom domu u Bormidi dobiće na poklon 2.000 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.