CG u grupi sa Slovenijom i Španijom

CG u grupi sa Slovenijom i Španijom

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore, u kvalifikacijama za Svjetski kup koji će 2019. godine biti održan u Kini, igraće u grupi A sa Španijom, Slovenijom i timom koji će ovog ljeta igrati pretkvalifikacije, odlučeno je žrijebom koji je održan u kineskom gradu Guangdžu.

U evropskim kvalifikacijama učestvovaće 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa, a po tri prvoplasirane idu u drugi krug kvalifikacija. Svjetski kup 2019. godine biće prvi na kojem će nastupiti 32 reprezentacije, a sa evropskog kontinenta vizu za planetarnu smotru košarke, izboriće 12 timova.

Naša reprezentacija na žrijebu je bila u petom od osam šešira zajedno sa Njemačkom, Belgijom i Poljskom.

U kvalifikacijama će ukupno učestvovati 80 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri regije, a utakmice će se igrati u šest prozora u periodu od novembra 2017. do februara 2019. godine, po sistemu utakmica na domaćem i gostujućem terenu.

Na šampionatu u Kini koje je na programu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine po prvi pu će učestvovati 32 reprezentacije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.