Evakuisano dvorište muzeja Luvr
Foto: Getty images

Bezbjedonosni razlozi

Evakuisano dvorište muzeja Luvr

Dvorište muzeja Luvr gdje centristički kandidat na predsjedničkim izborima Emanuel Makron planira da proslavi svoju pobjedu, evakuisano je iz bezbjednosnih razloga.

To je saopštila pres služba koja se bavi Makronovom predsjedničkom kampanjom, a prenosi AP.

Portparolka kampanje Polin Kalmes izjavila je da je šetalište ispred Luvra, u centru Pariza, evakuisano iz predostrožnosti.

Ona nije navela konkretno koja opasnost postoji, ali je rekla da je policija naložila evakuaciju.  Makron je ovu lokaciju odabrao za mjesto proslave izborne pobjede, navodi agencija. 

Agencija podsjeća da je Luvr već pod visokim mjerama bezbjednosti, nakon što su ekstremisti napali vojnike u blizini muzeja, ranije u toku izborne kampanje. 

Danas se održava drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj, a ankete pokazuju da je Makron u vođstvu u odnosu na njegovu protivkandidatkinju Marin le Pen. 

Oba kandidata već su obavili svoju građansku dužnost i izašli na glasanje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.