U Barseloni otvorena izložba podgoričkog umjetnika

U Evropskom muzeju moderne umjetnosti

U Barseloni otvorena izložba podgoričkog umjetnika

Sinoć je Evropskom muzeju moderne umjetnosti u Barseloni - MEAM otvorena međunarodna postavka - Bijenale umjetnosti, na kojoj, pored autora iz raznih zemalja, izlaže i Vučić Ćetković, slikar iz Podgorice.

Ćetković ovom izložbom u centru Barselone nastavlja komunikaciju sa međunarodnom likovnom publikom, nakon učešća na izložbama  u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Njemačkoj.

DSC0780copy

Jedan od kustosa, Francesco Saverio Russo, je prilikom otvaranja istakao da je Barselona otvorila vrata svog značajnog muzeja kao domaćina umjetnicima  iz cijelog svijeta, te da svi oni imaju svoja opažanja i pravo na kreativnost, koje mora biti sveto i neodvojivo od ljudi.

IMG4208

“Pravo umjetnika je da imaju slobodu da izraze svoja osjećanja i emocije u kombinaciji sa svojim strahovima i radostima. Što se tiče obaveza, smatram da je njihova najveća obaveza da podijele svoje radove sa nama, posmatračima i publikom prave umjetnosti,” kazao je u uvodnom obraćanju.

IMG4259

Svečano otvaranje bijenala je upriličeno uz govor Hose Van Roy Dalija, sina Salvadora Dalija, koji je učesnicima dodijelio i priznanja o učešću na ovom značajnom međunarodnom događaju.

IMG4274

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.