Obješene lutke igrača Rome: Spavajte sa upaljenim svijetlom
Ilustracija

Navijači poslali jezivu poruku

Obješene lutke igrača Rome: Spavajte sa upaljenim svijetlom

Navijači Rome "upozorili" su trojicu fudbalera tog kluba da "spavaju sa upaljenim svijetlom", samo pet dana nakon poraza u gradskom derbiju od Lacija.

Ekipa Lučana Spaletija izgubila je od Lacija sa 3:1, a nekoliko dana kasnije su u blizini Koloseuma obješene lutke u dresovima Mohameda Salaha, Danijelea de Rosija i Rađe Naingolana, prenijeli su italijanski mediji.

Pored obješenih lutki stajao je i transparent "Savjet, bez uvrede... Uvijek spavajte uz upaljena svijetla". 

Italijanski mediji navode da se ovo smatra "direktnom prijetnjom" igračima, ali da se još ne zna pravi razlog. Prema nekim izvorima, ovo je "djelo" navijača Lacija koji su tako odgovorili na prozivke tokom derbija. 

Policija traga za počiniocima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.